Oegstgeest 80 wint met grote overmacht opnieuw de Bollencup

 

Afgelopen dinsdag deed een sterk zestal van Oegstgeest mee aan het jaarlijkse Rapidkampioenschap van de Bollenstreek voor zestallen, in de wandelgangen de Bollencup genoemd. Dit keer was Schaakvereniging Sassenheim de gastheer.

Al jaren winnen wij deze beker en afgelopen dinsdag was geen uitzondering.

 

In de kampioensgroep werd allereerst van De Zwarte Pion uit Lisse gewonnen met 5 - 1, vervolgens werd het tweede team van De Uil uit Hillegom verpletterd met 6 - 0 en tenslotte werd het eerste team van De Uil, vaak onze belangrijkste concurrent, vernederd met 5 - .

 

Aan deze monsterscores werd bijgedragen door Fred Slingerland, Joop Piket, Duleen van Gunsteren en Gideon van der Bent, die allen de maximale score van 3 uit 3 behaalden. Gert-Michiel de Niet kon ondanks een pluspion niet winnen van Ad Reyneveld van De Uil 1 en scoorde 2 punt. Jan Brandt behaalde in zijn zwanenzang voor Oegstgeest (hij verhuist binnenkort naar Limburg) 2 punten, hij verloor alleen van Fred van Randen van De Zwarte Pion.

 

Een zeer overtuigende overwinning, waardoor we de Bollencup weer een jaar in ons bezit hebben. Fred mocht de beker uit handen van wedstrijdleider Cok Ippel in ontvangst nemen.

 

Ed Noordijk